Ledelse og succes med digitalisering er et spørgsmål om tillid!

Udgivet 6/11 2023Men hvor starter den ❓

Hvem tager beslutningerne ❓

Hvad er ledelsens vigtigste rolle i digitaliseringen ❓


Ledelsens vigtigste opgave er at sætte rammerne og skabe tillid, at skabe gensidig tillid mellem ledelse og medarbejdere.


Ledelse når det gælder digitalisering (og mange andre ting) handler ikke om at være inde over alle beslutninger, det handler ikke om at drive digitaliseringen selv, det handler om at skabe de bedste rammer for medarbejderne, så de kan drive digitaliseringen - det handler om tillid til medarbejderne og de opgaver de har ansvaret for.

Når digitaliseringen fejler, er det meget sjældent på grund af medarbejderne, det er i de fleste tilfælde pga. ledelsen og de rammer der sættes for medarbejderne. Ledelsen er ikke ansvarlig for digitaliseringen, de er ansvarlige for de medarbejdere og de rammer der skal drive digitaliseringen.


Digitalisering handler om tillid fra ledelsen, det handler om tillid til at medarbejderne tager de rette valg, vælger de rette løsninger der virker for dem og kunderne, det handler om at ledelsen tror på digitalisering og automatisering, og giver medarbejderne lov til at arbejde med digitalisering. Man kan ik blive 100 meter mester i digitalisering ved et 8 timers kursus.


Man kommer sjovt nok heller ikke i form ved at gå i træningscenteret i 8 timer! Men træner du til gengæld 30 minutter hver dag i en længere periode, så kommer du i form.


Det samme gælder sjovt nok for digitalisering


Så skab de rette rammer, vis dine medarbejdere tillid til at arbejde med digitalisering - så kommer succes med tiden og lidt hårdt arbejde.