Er vi som branche klar til digitalisering af vores kunder og deres bogholderi

Udgivet 12/10 2023For en lille måned siden afholdt jeg Digitaliseringsdagen 2023, Danmarks største konference om digitalisering i revisions- og bogholderi branchen.


Her bagefter starter en helt anden opgave med oplæg, foredrag og undervisning i branchen om den opgave der ligger forude - digitalisering af alle vores kunder - og der er stor efterspørgsel..


Men det er en svær opgave, for hvor realistiske er vi som branche egentlig om hvor langt vi er?

Nogle af de ting jeg hørte på Digitaliseringsdagen 2023 var f.eks.:

- Er vi ikke allesammen klar og digitale? Det er jo kunderne der ikke er klar!

- Deadline ligger jo langt ude i fremtiden, så meget kan nå at ske endnu!


Beklager, men det er simpelthen det sjoveste jeg har hørt længe.


Virkeligheden er bare helt anderledes, og sandheden er desværre at langt de fleste revisions- og bogføringsvirksomheder ikke er særlig langt, og nej - de er bestemt ikke klar til det der ligger forude.


Så tænker den lidt større fisk i branchen måske - jamen det gælder jo ikke os, det er de mindre der ikke er klar.. Nej, det passer desværre heller ikke helt… Der er selvfølgelig undtagelser..


Men det skal da helt sikkert nok lykkedes alligevel, for vi har jo ikke andet valg. Når vi f.eks. kigger lidt ind af, hvor mange af vores kunder laver så stadig deres bogholderi i Excel, C5, NAV osv osv. Det er langt flere end vi tror, og de kunder skal have en opgradering for at overholde kravene, eller måske helt skifte økonomisystem for at blive compliant.. og ja - jeg skrev excel, for der er faktisk stadig nogle der laver deres bogholderi i excel.


Men digitalisering er bare meget mere end et standardiseret og godkendt økonomisystem, det handler også om menneskene, softwareløsninger, arbejds- og opgavestyring og om at ændre sin måde at arbejde med det moderne bogholderi, det handler om en Digital transformation og en holdningsændring i hele branchen. Det handler om at udnytte mulighederne!


Men der er stadig lang vej for os alle, så kom nu igang.