bogføringsloven og valg af ERP system

Udgivet 19/10 2023Skal jeg skifte økonomisystem eller blive i mit nuværende C5, XAL eller NAV, og bliver jeg i mit nuværende, hvordan bliver jeg så compliant med systemkravene i bogføringsloven?


Anmeldelsesfristen for standard digitale bogføringssystemer er 31. oktober 2023, men endnu er ingen blevet godkendt, og derfor er valg af ERP system svær, for indtil 1. januar 2024 vælger man i blinde.

Dette er en virkelig over 40.000 danske virksomheder ser ind i, men indtil 1. januar kan man ikke vælge et godkendt standard ERP system, for ingen er endnu blevet godkendt.


Har du/I investeret mange penge i udvikling af det nuværende setup, har du måske kun 2-5 år tilbage før du skal lukke eller sælge din virksomhed, så er det måske bedre at opgradere det nuværende, men igen - hvad kræver det af tid og penge?


Digisense har ikke opfundet noget nyt, men de har sammen med Erhvervsstyrelsen lavet en løsning der gør din C5, NAV, XAL og andre legacy ERP systemer compliant, så du har tid til at tage den rette beslutning.


Desværre sidder vi i en virkelighed hvor der ikke bliver fokuseret på opgradering af Legacy systemer, men der bliver rådgivet om at man skal vælge et standard ERP system, men det er ikke altid den rette løsning.


Det er derfor vigtigt at man undersøger alle muligheder - skal man skifte ERP system for man skal? nej, man skal skifte ERP system fordi det giver mening.